5G Serija

 • 5G Serija traktora

  Skrojen po vašoj mjeri

5G Serija

Ukoliko ste mislili da je John Deere kvaliteta samo za velike proizvođače dubokih džepova, razmislite ponovno. Novi 5G traktori su najdostupniji 4-cilindarski traktori koje smo ikada proizveli. Savršeno pristaju u mala dvorišta ili na male stočarske farme.

Lagani 5G je tako jednostavan za upravljanje, da ćete pomisliti kako je vaše dvorište postalo veće! Ali ne budite zavedeni: snažna hidraulika i priključno vratilo imaju svu snagu koja vam je potrebna za ishranu i lake radove s utovarivačem. A što se motora tiče, nema boljeg od našeg PowerTech M 4.5 l diesela.

Jednostavne kontrole, moderni mjenjači: nova 5G serija ima sve što vam je potrebno - i ništa što nije. To znači da ćete uživati u legendarnoj pouzdanosti, provjerenoj tehnologiji, i mirno spavati u godinama koje dolaze.

John Deere razlike:

- Snažnija ponuda modela od 80 do 90 KS (97/68 EC) za dodatnu produktivnost u svim radovima.
- Redizajnirana kabina s unaprijeđenom ergonomijom i komforom osigurava idealno okruženje za cjelodnevnu produktivnost.
- Poslovi održavanja i servisiranja brzi su i jednostavni kao i otvaranje poklopca motora

Glavne Značajke

Kliknite ispod na Značajke kako biste saznali više.

Kabina

Veći iznutra.

5G Serija traktora: kabina

Tko kaže da kompaktni traktori moraju biti skučeni? Redizajnirana kabina razvijena je da pruži rukovatelju maksimalnu udobnost i zaštitu tijekom rada u polju ili vožnji po cesti.

 • Fiksna ploča s instrumentima i kontrole dizajnirani su za intuitivno korištenje i logično su smješteni za jednostavno i komforno korištenje tijekom čitavog dana.
 • Kabina pod tlakom pomaže zadržati prašinu vani, dok učvršćenje kabine na gumenim ublaživačima (silent blocks) osigurava tihu i udobnu vožnju.
 • Vidljivost uokolo od 320 stupnjeva osigurava rukovatelju najbolju moguću preglednost za vrijeme rada sa stražnjim priključcima ili s prednjim utovarivačem.
 • Osvjetljenje na kabini uključuje 4 prednja i 2 stražnja H3 radna svjetla kao osnovnu opremu, kako bi u potpunosti po noći osvijetlila priključke i okolni prostor.

5G Serija traktora: staklena vrata bez okvira

Potpuna preglednost
Staklena vrata bez okvira omogućavaju jednostavan i siguran ulazak i izlazak pomoću rukohvata i širokog otvora vrata. Potpuno otklopivo prednje vjetrobransko staklo omogućava djelomični ili potpuni dotok svježeg zraka u kabinu, a podesiva sjenila za sunce pružaju 5° bolju vidljivost prema naprijed za rad s utovarivačima. Bolja vidljivost u stranu i prema nazad osigurana je pomoću zaobljenih stražnjih kutnih prozora, širokog otvora stražnjeg prozora i središnje smještenog ''C'' stupa.

5G Serija traktora: kabina za brtvljenje

Slobodno dišite
Poboljšano brtvljenje kabine omogućava tihu kabinu s većim unutrašnjim tlakom od okolnog, te veću učinkovitost sustava za grijanje i hlađenje. Tlak u kabini od najviše 1 mb smanjuje količinu prašine koja prodire u kabinu.

5G Serija traktora: četiri gumena nosača kabine

Mir
Četiri gumena nosača kabine (silent blocks) osiguravaju tihu i udobnu vožnju tijekom čitavog dana.

5G Serija traktora: opcijski upravljač

U dobrim rukama
S opcijskim upravljačem podesivim po nagibu i dubini, u sekundi ćete pronaći savršen položaj.

Kontrole

5 Serija traktora: 5G kontrole

5 Serija traktora: 5G kontrole

Jasne, logične kontrole jednostavne su za korištenje, a njihov pregledan smještaj omogućava intuitivno rukovanje.

5G serija opremljena je mjenjačem s dvije ručice i većinom mehaničkim kontrolama, uključujući komande za hidraulične utičnice (SCV), reverzer, kontrole trotočja i priključnog vratila. Neke elektronske komande dostupne su kao opcije – na primjer za uključivanje prednjeg pogona, blokade diferencijala ili kontrole trotočja./custom>

5 Serija traktora: 5G ručice za grupe brzina i brzine

Ručice za grupe brzina i brzine
Ručica za grupe brzina i ručica za brzine smještene su zajedno s desne strane vozačkog sjedala kako bi se omogućila izmjena brzina jednom rukom, a istovremeno promjena smjera kretanja s reverzerom s lijeve strane upravljača.

5 Serija traktora: 5G više funkcionalna ručica pokazivača smjera

Više funkcionalna ručica pokazivača smjera
Nova više funkcionalna ručica sadrži funkcije pokazivača smjera, svjetala za vožnju i sirene, te omogućava jednostavno korištenje u vožnji danju ili noću.

5 Serija traktora: 5G Priključno vratilo

Priključno vratilo (PV)
Sve žute kontrole PV-a, uključivanje (A), odabir broja okretaja (B), i odabir rada putem broja okretaja motora ili putem kotača (C) smještene su na konzoli s lijeve strane, i omogućavaju promjenu broja okretaja priključnog vratila bez napuštanja kabine.

5 Serija traktora: 5G kontrole SCV-a i trotočja

Kontrole SCV-a i trotočja
Kontrolne ručice SCV-a (hidrauličnih utičnica) smještene su zajedno s kontrolama trotočja na konzoli s desne strane. Mehaničke kontrole trotočja smještene odmah uz sjedalo rukovatelja lako su dostupne. Opcijske elektronske kontrole trotočja smještene su sprijeda na desnoj konzoli blizu prekidača za brzo podizanje i spuštanje, i omogućavaju jednostavno podešavanje.

5 Serija traktora: 5G kontrole na B stupu

Kontrole na B stupu
Svi važniji prekidači za radna svjetla, rotacijsko svjetlo i brisače smješteni su na desnom središnjem B stupu na dohvat ruke i pozadinski su osvijetljeni za lakše prepoznavanje tijekom rada noću.

Motor

Dokazana učinkovitost: PowerTech M 4.5 l diesel.

5 Serija traktora: 5G motor

Kao i sve ostalo na novoj 5 seriji, legendarni PowerTech M 4.5 l diesel motor namjenski je napravljen za izvanrednu pouzdanost i izdržljivost.

Jednostavan je za održavanje, vozi 500 sati između intervala izmjene ulja, i uz udovoljavanje Tier III propisa o ispuštanju ispušnih plinova, učinkovitiji je nego ikad prije.

Što kada postane teško?

Slijedeći puta kada teški poslovi kao što su prijevoz ili oranje uspore vaš motor, opustite se! PowerTech M daje konstantnu snagu u rasponu od 500 o/min a maksimalni okretni moment je i do 365 Nm (model 5090G). Uz rezervu i do 30%, imati ćete svu snagu potrebnu za vuču.

5 Serija traktora: 5G sustav ubrizgavanja

TIER III propisi
Novi PowerTech M motori udovoljavaju TIER III propisima o ispušnim plinovima korištenjem mehaničkih kontrola za optimalne performanse. Mehanički sustav ubrizgavanja stvara visok tlak ubrizgavanja kako bi se poboljšala učinkovitost izgaranja i udovoljilo zahtjevima korisnika za snažnim, ekonomičnim traktorom.

5 Serija traktora: 5G turbo punjač

Turbo punjač
Svi traktori 5G serije posjeduju novi turbo punjač kako bi se povećala i snaga motora, i okretni moment. Svi motori imaju veliku brzinu ispušnih plinova u svom kratkom ispušnom sustavu, i postižu najbolje performanse s jedno-kanalnim turbo punjačem.

5 Serija traktora: 5G hladnjak stlačenog zraka

Hladnjak stlačenog zraka
Hladnjak stlačenog zraka snižava temperaturu usisnog zraka između 40% i 50% kako bi se cilindrima osigurao gušći zrak s većim sadržajem kisika za čistije i učinkovitije izgaranje.

5 Serija traktora: 5G hlađenje cilindara prskanjem

Dokazano John Deere hlađenje cilindara prskanjem, mokre košuljice cilindara, zatvoreni sustav hlađenja i viskozni ventilator pružaju maksimalne performanse, pouzdanost i doživotno zadržavanje visoke vrijednosti.

Cool!

Udovoljavanje propisima o ispušnim plinovima uz visoko kvalitetne performanse zahtijeva vrlo učinkovit sustav hlađenja. 5G serija sa svojim PowerTech M motorima učinkovito postiže ovaj cilj, gdje odlično raspršivanje topline unaprjeđuje optimizirano i potpuno sagorijevanje.

5 Serija traktora: 5G varijabilni viskozni ventilator

Sigurno hlađenje
Temperatura zraka koji prolazi kroz hladnjak regulira brzinu varijabilnog viskoznog ventilatora. Za vrijeme teškog rada na niskim temperaturama okoliša, usporavanje brzine viskoznog ventilatora pruža dodatnu iskoristivu snagu za bolje performanse u radu, te štedi gorivo tijekom dugih radnih dana u polju.

5 Serija traktora: 5G poklopc motora

Otvori za zrak na poklopcu motora
Poklopac motora je redizajniran, i sada ima dva otvora za zrak s gornje, i dva otvora za zrak na bočnim stranama. Dva gornja otvora poboljšavaju protok zraka kroz paket hladnjaka, a dva bočna omogućavaju brži izlazak vrućeg zraka iz prostora motora.

Jednostavan pristup hladnjaku
Jednodijelni poklopac motora podiže se i omogućava lakši pristup super finim mrežicama koje štite hladnjak. Za potrebe brzog i jednostavnog čišćenja mogu se izvući van, i osigurati čisto i pouzdano funkcioniranje hladnjaka čak i u vrlo prašnjavim uvjetima rada.

Mjenjač

5 Serija traktora: 5G mjenjač

Odaberite brzinu koja vam najbolje odgovara

Uz toliko modernih opcija mjenjača koje možete birati, jednostavno je uskladiti karakter vašeg 5G traktora svojoj farmi.

Osnovni, srednji i visoko specificirani mjenjači
Kompletna ponuda mjenjača za korisnike koji traže cjenovno dostupne mjenjače, do onih visoko zahtjevnih.

24F / 12R mjenjač
Power reverzer, elektro-hidraulični Hi-Lo i tipka za upravljanje spojkom na ručici mjenjača

Standardne sporohodne (pužne) brzine od 500 m/h na svim mjenjačima maks. brzine od 40 km/h
Idealno za radove u povrtnjacima gdje su sporohodne brzine neophodne

Velika kontaktna površina između zupčanika daje djelotvoran, tih i dugotrajan rad
Učinkovit prijenos snage kroz mjenjač

2WD izvedba (samo stražnji pogon) ili 4WD izvedba (pogon na sve kotače)
Osigurava vučnu snagu putem svih kotača, te izvrsnu okretnost

Fleksibilan izbor brzine priključnog vratila
540/540E ili 540/1000 o/min, s pogonom i putem kotača u osnovnoj opremi

5 Serija traktora: 5G ručice za grupe brzina i brzine

Ručice za grupe brzina i brzine Ručica za grupe brzina i ručica za brzine smještene su zajedno s desne strane vozačkog sjedala kako bi se omogućio udobni položaj sjedenja rukovatelja za vrijeme izmjene grupa ili brzina.

5 Serija traktora: 5G sinkronizirani reverzer

Sinkronizirani reverzer
Sinkronizirani mehanički reverzer u ponudi je na 12F/12R i 24F/24R mjenjačima. Omogućava jednostavnu promjenu smjera kretanja naprijed/nazad, te maksimizira kontrolu rukovatelja.

5 Serija traktora: 5G Električni Power reverzer

Električni Power reverzer
24F/12R mjenjač u osnovnoj opremi uključuje i električni Power reverzer s lijeve strane upravljača – idealno za radove koji zahtijevaju čestu promjenu smjera kretanja,kao što su radovi s utovarivačem ili okretanje na parcelama s malo prostora za manevriranje.

5 Serija traktora: 5G prekidač spojke

Prekidač spojke (De-clutch button)
24F/12R Power reverzer mjenjač s elektro-hidrauličnim Hi-Lom ima prekidač za aktiviranje spojke kako bi se omogućila izmjena brzina u kretanju bez pritiskanja papučice spojke. Zgodno je što omogućava rukovatelju da poveća udobnost i učinkovitost i u prijevozu, pomažući i u uštedi na vremenu.

5 Serija traktora: 5G Elektro-hidraulične Hi-Lo kontrole

Elektro-hidraulične Hi-Lo kontrole
Ovi Hi-Lo kontrolni gumbi integrirani u ručicu mjenjača pružaju vam:

 • Laku izmjenu u radu bez uporabe spojke za bolji komfor rukovatelja.
 • Neprekinutu vuču za veću produktivnost.
 • Ubrzavanje za kraće vrijeme.

Elektro-hidraulično uključivanje prednjeg pogona i blokade diferencijala
Svi mjenjači s Hi-Lom (mehaničkim ili elektro-hidrauličnim) opremljeni su elektro-hidrauličkim uključivanjem prednjeg pogona u osnovnoj opremi. Bez obzira da li traktor stoji ili se kreće – uključiti može u bilo koje vrijeme.

Hidraulika

Dodatna snaga za podizanje

5G Serija traktora: hidraulika

Dokazani otvoreni središnji hidraulični sustav jednostavan je i pouzdan i pruža izvrsne hidraulične performanse. Za još veću pouzdanost i izdržljivost, sada se koriste spojnice s ravnim površinama nalijeganja i novi smještaj cijevi.

 • Tandem zupčasta pumpa pokretana motorom – jedna pumpa namijenjena je upravljaču i kočionom sustavu, dok je druga posvećena vanjskim hidrauličnim utičnicama (SCV-ima) i trotočju – za nesmetano funkcioniranje upravljača ili trotočja tijekom istovremene uporabe.
 • Opcijska pumpa velikog protoka – do 59 l/min za potrebe trotočja ili SCV-a
 • Novi spojevi s ravnim površinama nalijeganja – poboljšana pouzdanost sustava

5G Serija traktora: Opcije hidrauličnih priključnih utičnica (SCV-a)

Opcije hidrauličnih priključnih utičnica (SCV-a)
5G serija može biti opremljena sa i do 3 SCV-a s unaprijeđenim sustavom hidraulike koji koristi poboljšane spojeve i novi smještaj cijevi za veću pouzdanost i izdržljivost. Drugi SCV je uvijek SCV velikog učinka, a njegovo smanjeno unutrašnje curenje osigurava bolji kapacitet držanja kada se radi sa stražnjim utovarivačem, ili kada se sakupljač (pick-up) preše drži u podignutom položaju za vrijeme transporta.

5G Serija traktora: Brze 'pritisni-povuci' spojnice

Brze 'pritisni-povuci' spojnice
Sve opcije SCV-a dostupne su s opcijskim brzim 'pritisni-povuci' spojnicama kako bi se osiguralo brzo i jednostavno često priključivanje ili iskopčavanje. Dodatna hidraulična linija jednostavno se gurne u mjesto gdje će se sama zabraviti u ispravan položaj, a lako se otpušta iz utičnice jednostavnim povlačenjem.

Trotočje i priključno vratilo

Odaberite sami – mehanička ili elektronska kontrola trotočja

5G Serija traktora: Stražnje trotočje

Stražnje trotočje
Snažna konstrukcija trotočja osigurava i do 26 kN kapacitet podizanja na krajevima poluga (kugli). Kategorija trotočja I i II omogućava prilagodbu traktora različitim priključcima i aplikacijama.

5G Serija traktora: elektronska kontrola trotočja

Elektronska kontrola trotočja ergonomski je smještena na prednjoj strani desne konzole za brzo podešavanje tijekom rada. Novi gumb za brzo dizanje/spuštanje smješten je na desnoj konzoli.

Snažno priključno vratilo (PV)

5 Serija traktora: 5G Snažno priključno vratilo

Stražnje PV je potpuno neovisno, s fiksnom osovinom sa 6 utora, i prenosi snagu za prskalice, kosilice, rotacione drljače, raspodjeljivače gnojiva ili bilo kje priključke pokretane PV-om.

U osnovnoj opremi PV ima dvije brzine (540 / 540E) i pogon PV-a putem kotača, a kao opciju mogu se odabrati brzine od 540 / 1000 o/min.

PV sa 540/540E o/min omogućava smanjeni broj okretaja motora i nižu potrošnju goriva, dok je PV sa 540/1000 o/min idealno pogodno za radove koji zahtijevaju puno snage, i gdje se okretaji motora može držati u rasponu konstantne snage.

5 Serija traktora: 5G kontrole priključnog vratila

Sve kontrole PV-a smještene su na lijevoj konzoli i jednostavno im se može pristupiti, a rukovatelj ih lako može prepoznati po njihovoj žutoj boji. Opcijski, PV se može uključivati elektro-hidraulički, uz mokru spojku i prekidač na desnoj konzoli.

Osovine i kočnice

5 Serija traktora: 5G prednji utovarivač

Nova, snažnija i izdržljivija prednja osovina pruža dodatnu pouzdanost i zadržava izvarednu okretnost. Uz to, pruža i veću nosivost za teške radove s prednjim utovarivačem.

Pogon na sve kotače ili samo na stražnje? Izbor je vaš.

5G Serija traktora: 2WD prednja osovina

Glavne karakteristike 2WD prednje osovine:

 • Izrađena od čvrstog modularnog lijevanog željeza za dodatnu pouzdanost.
 • 10° oscilacije (nagiba) osovine za praćenje neravnog terena.
 • 55° kut zakretanja za odličnu okretnost.
 • Širina osovine podesiva ja u koracima od 50 mm kako bi se prilagodila različitim aplikacijama.
 • Cilindar upravljača učvršćen je direktno na stražnji dio prednje osovine radi dodatne zaštite.

5G Serija traktora: 4WD prednja osovina

Prednja oscilirajuća osovina s pogonom (4WD) i slijedećim karakteristikama:

 • Povećana vučna snaga i poboljšana trakcija kada se radi u klizavim uvjetima.
 • Diferencijal s ograničavanjem proklizavanja automatski kompenzira razliku u vuči i proklizavanju između prednjih kotača.
 • Povećana nosivost za teške radove s prednjim utovarivačem.
 • 55° kut zakretanja za odličnu okretnost.
5G krajnji pogoni

5G Serija traktora: krajnji pogoni

Unutrašnji planetarni pogon raspodjeljuje opterećenje stražnje osovine preko tri točke radi smanjenja opterećenja na pojedinačne zupčanike i osovine.

 • Duži vijek trajanja uz manje održavanja.
 • Široki raspon namještanja razmaka (traga) kotača.
Veći kapacitet kočenja za sigurnije zaustavljanje s teškim prikolicama
 • Samo-podešavajuće stražnje kočnice uklanjaju potrebu za ručnim podešavanjem.
 • Međusobno zabravljujuće, samo-izjednačavajuće kočnice osiguravaju zaustavljanje traktora u ravnoj liniji.
 • U kučištu mjenjača integrirani kočioni uređaj daje dodatnu pouzdanost i veću snagu kočenja.
 • Pet kočionih diskova potopljenih u ulju na svakoj strani.
 • Ručna kočnica mehanički aktivira nožni kočioni sustav.

5G Serija traktora: Ručna kočnica

Ručna kočnica
Svi traktori opremljeni su novom izvedbom ručne kočnice kako bi se smanjio rizik od smetnje nogama rukovatelja. Ojačan i optimiziran smještaj poveznica prema kočionom uređaju osigurava konstantan i pouzdan rad ručne kočnice.

5G Serija traktora: hidraulične kočnice za prikolice

Hidraulične kočnice za prikolice
Svi modeli mogu biti opremljeni s hidrauličnom kočnicom za prikolice. Funkcija pred-kočenja primjenjuje tlak na kočnice priključaka proporcionalan pritisku na papučicu kočnice.

AMS

Opcijsko navođenje za nedostižnu preciznost

5 Serija traktora: AMS

WKako 5G serija nema integrirane AMS mogućnosti, John Deere vam nudi samostalna rješenja koja se mogu uspješno koristiti na 5G seriji traktora, te udovoljiti potrebama malih i srednjih stočarskih farmi te specijaliziranih poljoprivrednika.

Ova rješenja uključuju:

5 Serija traktora: GreenStar Lightbar

GreenStar Lightbar
Ukoliko ste novi u svijetu sustava za navođenje, ovaj jednostavan i za korištenje neproblematičan sustav paralelnog praćenja je baš za vas. Potrebno je manje od 10 minuta za postavljanje i i rad na bilo kojem John Deere-u. Sustav ima dvije komponente: novi StarFire 300 prijamnik koji postavljate na kabinu, i GreenStar Lightbar displej koji postavljate na ploču s instrumentima. Svaka LED dioda na GreenStar Lighbar displeju predstavlja odstupanje od 10 cm u odnosu na idealan smjer koji ste podesili.

5 Serija traktora: AutoTrac ATU 200


AutoTrac ATU 200 univerzalni set za upravljanje
Ovaj satelitski navođen sustav za upravljanje bez korištenja ruku maksimizira produktivnost, i istovremeno olakšava život rukovatelju, na primjer kada je mračno ili su prašnjavi uvjeti rada. AutoTrac smanjuje preklapanja i do 90%, omogućava brže okretanje na kraju njive, te štedi vaše vrijeme, gorivo i troškove rada. Softver za dokumentiranje i kontrolu priključaka pomaže vam kontrolirati ulazne troškove i čuva elektronske zapise za potrebe sljedivosti usjeva i ostalih propisa. Set se sastoji od StarFire prijamnika, originalnog GreenStar displeja i zamjenskog motoriziranog kola upravljača. Kompatibilan je s SF1 i SF2 signalima, kao i s RTK signalom.

S našim displejima dobivate potpuno novi pogled na svoje radove u polju. Oba displeja, 2600 sa zaslonom osjetljivim na dodir i 1800 s tipkama, opremljeni su zaslonima u boji.

5G OOS – bez kabine

Veći osjećaj prostranosti

5 Serija traktora: 5G OOS bez kabine

Redizajnirana izvedba bez kabine (OOS) omogućava rukovatelju najveću moguću razinu udobnosti i zaštite za vrijeme rada u polju ili vožnje po cesti.
Kontrole imaju isti ergonomski smještaj kao i izvedba s kabinom, i grupirane su u logičnim funkcionalnim kombinacijama. OOS izvedba bez kabine može se provući kroz niska vrata, a s platformom postavljenom na ublaživače, i razinom buke od samo 86 dB(A), čini duge radne dane komfornijim za rukovatelja.

5 Serija traktora: 5G Sigurnosni okvir (ROPS)

Sigurnosni okvir (ROPS)
5G serija može biti opremljena sa stražnjim sigurnosnim okvirom s dva nosača. Sigurnosni okvir može se lako sklopiti prema dolje kako bi se dobio niži traktor na mjestima gdje je mala visina neophodna.

5 Serija traktora: 5G OOS udobno sjedalo

Udobno sjedalo
Ovo sjedalo pruža dobar položaj i udobnost u vožnji, i idealno je za rad u voćnjacima s niskim krošnjama. Odlikuje se širokim, po visini podesivim sjedalom i oblogom koja obuhvaća rukovatelja i drži ga čvrsto u sjedalo tijekom vožnje po neravnom ili nagnutom terenu.

5 Serija traktora: 5G OOS Vanjsko osvjetljenje

Vanjsko osvjetljenje
Svi modeli bez kabine (OOS) u osnovnoj opremi opremljeni su jednim podesivim stražnjim radnim svjetlom. Kao opcija može se naručiti i rotacijsko svjetlo koje je postavljeno na sredini stražnjeg sigurnosnog okvira.

Prednji utovarivači

Napravljeni jedno za drugo – 5G serija i John Deere prednji utovarivači

S John Deere prednjim utovarivačem možete biti sigurni u bolji učinak, veću izdržljivost i savršenu usklađenost. Zašto? Zato što ih konstruiramo kao integralni dio vašeg traktora – a ne kao nešto što ćete naknadno ''našarafiti''. Iznimna čvrstoća i izdržljivost omogućavaju vam da u potpunosti iskoristite snagu hidraulike. Za veliku silu otkidanja – i bržu reakciju.

5G Serija traktora: prednji utovarivači

John Deere prednji utovarivači vam pružaju:

 • Balansirano opterećenje prednje osovine
 • Optimalno opterećenje i stabilnost traktora
 • Ergonomske kontrole
 • Savršenu preglednost
 • Kompatibilnost s gumama
 • Jednostavno održavanje
MSL ili NSL?

Utovarivači s mehaničkim samo-niveliranjem (MSL) automatski održavaju vaše priključke poravnanim za vrijeme ciklusa dizanja/spuštanja. Idealni su za zahtjevne radove gdje rukovatelj mora biti stvarno učinkovit. Utovarivači bez samo-niveliranja (NSL) koštaju manje, i idealni su kada ne trebate priključke držati poravnanima za vrijeme ciklusa dizanja/spuštanja.

Koji utovarivač odgovara 5G traktoru i mome gospodarstvu?
533 (MSL ili NSL) idealan je za sitne poslove na gospodarstvu i povremene radove utovara.
583 (MSL ili NSL) podiže teži teret na veću visinu nego 533.
633 (MSL) je konstruiran za teške radove.

Nosači za utovarivač
Nosači za utovarivač konstruirani su da pomognu strukturi traktora jednolikim raspodjeljivanjem opterećenja na traktor, i kompatibilni su s različitim prednjim podiznim polugama.

5G Serija traktora: upravljačka ručica

Upravljačka ručica (Joystick) s 2 funkcije
Mehanička upravljačka ručica montirana je na podnicu i ergonomski smještena blizu vozačeve desne ruke. Opcijski, upravljačka ručica s 2 funkcije može biti opremljena s razdjelnikom za kontrolu funkcije na priključcima, na primjer otvaranje i zatvaranje hvataljki za bale.

5G Serija traktora: štitnik poklopca motora

Štitnik poklopca motora
Štitnik poklopca motora napravljen je kako bi spriječio oštećenja poklopca od sudara s nepomičnim objektima, na primjer kod utovara prikolica ili razbacivača stajnjaka s podignutim utovarivačem.

5G Serija traktora: priprema za utovarivač

Priprema za utovarivač
Za lakšu montažu uključuje slijedeće komponente:

 • Nosače za utovarivač
 • Štitnik poklopca motora
 • Mehaničku upravljačku ručicu (Joystick) s 2 funkcije i razdjelnikom
 • Blok ventila sa sigurnosnim tlačnim ispusnim ventilom

 

5G Serija Video

5G Serija traktora
Pogledajte Video

Novocommerce International d.o.o. za trgovinu i usluge
Jablanova 16
31000 Osijek
Hrvatska/Croatia
Tel. 031/ 297-341
Fax. 031/ 297-337

email: info@novocommerce.hr

web: www.novocommerce.hr